Alles voor je knaagdier

De aanschaf van een knaagdier betekent ook veel knaagdieren benodigdheden. Begin eerst met het creëren van een veilige omgeving voor jouw knaagdier. Denk hierbij aan knaagdierenkooien en knaagdierenhokken. Voor buiten wordt een knaagdierenren aangeraden. Ga je op pad met je kleine knager? Vervoer hem dan in een transportbox. Ook voor verzorging van je knaagdier kan je terecht in onze knaagdierenwinkel.

Kooiaccessoires en inrichting
Nadat je een thuis hebt aangeschaft voor je knaagdier, moet je deze inrichten om het comfortabel te maken. Start met het leggen van een bodembedekking, hierdoor wordt het vocht in de kooi geabsorbeerd. Richt de kooi vervolgens in met kooiaccesoires. Denk hierbij aan drinkbakken & flessen en toiletten. De kooi kan je gemakkelijk verfrissen met geur & vlekkenverwijderaars.

Knaagdierenvoer
Knaagdierenvoer heb je in allerlei varianten. Het voer kan geschikt zijn voor een bepaald soort knaagdier of geschikt zijn voor alle knaagdieren. Het voer kan in speciaal gemaakte voerbakken voor knaagdieren. Voorkom selectief eetgedrag door het voer zo nu en dan af te wisselen met snacks. Verder zijn hooi & stro ideaal om het knagen te stimuleren en zijn het ook nog eens goede bodembedekkers.

Knaagdierenspeelgoed
Knaagdieren zijn actieve dieren; het is dan ook belangrijk om je kleine knager voldoende prikkels en lichaamsbeweging te geven, zeker als je ze af en toe wilt verwennen met een snack. Speelgoed is daarvoor een goede oplossing, zoals tunnels, loopwielen en nestplekjes. Sommige knaagdieren zijn actief in de nacht en slapen graag overdag, en speelhuisjes zijn daarvoor handig.

Alles voor je Konijn

Alles voor je Cavia

Alles voor je Hamster

Alles voor je Chinchilla

Alles voor je Muis

Alles voor je Rat